JE ČAS NA ZMĚNU

ZDRAVÁ VÝŽIVA

 

Obor seznamuje posluchače s úlohou stravy vhodné pro dlouhodobě udržitelný stav zdraví.

Zdravé stravování je rozšířeno o celostní pohled na člověka

s důrazem na psychosomatické souvislosti vzniku nemoci a její možné řešení.

PROGRAM studia r. 2020 a 2021

PRAHA - dvouletý obor

52 hodin teorie + 24 hodin vaření v praxi

CERTIFIKÁT o absolvování oboru s uvedeným počtem výukových hodin.

Do ročníku můžete nastoupit KDYKOLI v průběhu školního roku.

PROFIL, PROGRAM, TERMÍNY I CENA studia jsou uvedeny NA KONCI STRÁNKY.

Výukový blok č. 1 - ZDRAVOTNÍ MINIMUM /celkem 26 hodin

PSYCHOLOGIE aneb k jádru šťastného a spokojeného života

PhDr. Jonáš Habr

_ _ _

SOMATOPATOLOGIE

- základy fungování lidského těla ve vztahu k duchovním příčinám nemocí

MUDr. Alexandra Kovářová

Výukový blok č. 2 – ZDRAVÁ VÝŽIVA /celkem 26 hodin teorie

PREVENCE A LÉČBA NADVÁHY

výživové poradenství z hlediska příčinných souvislostí

Bc. Lenka Votavová

LÉČBA STRAVOU A ŽIVOTEM 

strava a myšlenkové vzorce, které naše tělo léčí nebo oslabují

Štěpánka Pflegerová

VNITŘNÍ SOUVISLOSTI VITAMÍNŮ,

MINERÁLŮ A STOPOVÝCH PRVKŮ 

symbolika nedostatku/nadbytku důležitých látek v lidském těle

Bc. Lenka Votavová

Výukový blok č. 3 - JAK VAŘIT ZDRAVĚ A CHUTNĚ? - celkem 24 hodin praxe

 

Lektoruje Štěpánka Pflegerová

Uvaříte společně jeden hlavní chod tématicky zaměřený.

Dále teorie /druhy vhodných i nevhodných potravin + psychosomatický pohled na dané téma/, powerpointová prezentace, nápoje v ceně.

Tématické okruhy vaření:

DETOXIKAČNÍ SEMINÁŘ NEJEN PRO JÁTRA A ŽLUČNÍK

- aneb Chceš být zdravý ? Ukliď si!

 

LEDVINY, MOČOVÝ MĚCHÝŘ
- vztahy, strachy, smutky

_ _ _

JÁTRA, ŽLUČNÍK
- barometr naší nálady, náš osobní energizer a generál

_ _ _

SRDCE A TENKÉ STŘEVO

- aneb chci se radovat a smát, protože je to dobré pro mě i mé srdce

 

SLEZINA, SLINIVKA A ŽALUDEK 

- cesta do středu země aneb za vším hledej lásku

_ _ _

PLÍCE, TLUSTÉ STŘEVO, KŮŽE
- dávat a brát, svobodně komunikovat a žít