škola léčení TILIA | Škola přírodního léčení TILIA

JE ČAS NA ZMĚNU

NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY

 

Zaujala mě možnost studia dvou či tří oborů současně. Je to prosím tak, že pokud si vyberu obory všechny, budou hodiny oborů na sebe navazovat v rámci jednoho víkendu? Nebo na každý obor budu muset znovu přijet na další víkend do Prahy či Č. Budějovic?

Je to častý dotaz, ale tak náročné to vůbec není. Je to přesně naopak.

Základním a nejucelenějším oborem je „PŘÍRODNÍ MEDICÍNA A PSYCHOSOMATIKA“ (dále zkratka PMP) = 9 víkendů v prvním + 9 víkendů ve druhém ročníku. To obsahuje celky: zdravotního minima, fytoterapie, energie krajiny, psychosomatiky, zdravé výživy, jemnohmotného léčení těla a duše, diagnostické a terapeutické metody.

Někdo ale nechce absolvovat přednášky o bylinkách, zajímá ho více psychosomatika, a tak volí studium oboru „SAMOSTATNÁ PSYCHOSOMATIKA“. Chodí tedy na stejné přednášky jako studenti základního oboru PMP, spolu se tak ve třídě potkávají, ale nepřijdou na víkendy, které nejvíce s fytoterapií souvisí.

Někdo to má přesně naopak, nezajímá se zatím tolik o témata psychosomatiky, nechce prožitkové semináře, volí si tedy obor „TRADIČNÍ ČESKÉ BYLINÁŘSTVÍ“. A tedy opět chodí na stejné přednášky jako studenti základního oboru PMP, spolu se tak ve třídě potkávají, ale nepřijdou na víkendy, které nejvíce souvisí s psychosomatikou.

Stejné je to s oborem „ZDRAVÁ VÝŽIVA“.

Pokud si tedy někdo volí kombinaci oborů PMP + BYLINÁŘSTVÍ, tak má navíc oproti oboru PMP během dvou let pouze jediný víkend a to je „AROMATERAPIE, VÝROBA PŘÍRODNÍ KOSMETIKY A LÉČIVÝCH BYLINNÝCH PREPARÁTŮ“. Tedy během dvou let 9 + 9 + 1 víkendů, celkem 19.

Pokud si někdo navíc volí kombinaci PMP + ZDRAVÁ VÝŽIVA, tak má navíc oproti oboru PMP během dvou let pouze prodloužený pobytový víkend na chalupě Podbrdovka ve Středních Čechách blízko Příbrami, kde se od pátečního podvečera do nedělního odpoledne vaří dle pentagramu (příprava vhodné stravy pro 5 základních orgánových soustav), samozřejmě s mnohou teorií k tématu a doplňkovým programem. V Č. Budějovicích má navíc ještě dvě páteční podvečerní čtyřhodinová vaření (RAW strava + Vánoční vaření ).

A pokud někdo volí kombinaci všech oborů: PŘÍRODNÍ MEDICÍNA A PSYCHOSOMATIKA + TRADIČNÍ ČESKÉ BYLINÁŘSTVÍ + ZDRAVÁ VÝŽIVA má tak za dva roky celkem 9 a 9 víkendů oboru PMP + Aromaterapii + prodloužený pobytový víkend zdravého vaření v praxi dle pentagramu (v ČB navíc dvě čtyřhodinová zdravá vaření v praxi).

To, jak se jednotlivé obory potkávají ve stejné třídě, snadno vyčtete z "TABULKY PRO RYCHLOU ORIENTACI PŘI KOMBINACI OBORŮ", která bývá uvedená na konci každého oboru u termínů a programu.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Dostanu po ukončení studia doklad o absolvování příslušného oboru?

Každý absolvent získá CERTIFIKÁT Školy přírodního léčení TILIA v jeho studijním oboru s počtem absolvovaných hodin.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nestihl jsem včas podat přihlášku, škola už začala. Mohu nastoupit do ročníku v průběhu roku?

Ano, můžete nastoupit prakticky kdykoli, pokud je ve třídě volné místo. Každý obor je dvouletý, takže běžný postup v těchto případech je ten, že pokračujete v následujícím roce do 2. ročníku. Neabsolvované přednášky si doplníte na konci vašeho studia s novým ročníkem studentů, takže jen změníte jejich pořadí. O žádné semináře tedy nepřijdete, neztratíte čas, ani peníze.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Pokud se z vážných důvodů nemohu do školy dostavit a mám už zaplacené školné,  je možná nějaká náhrada semináře?

Ano, jsou tři možnosti účasti ZDARMA u přednáškových seminářů.

a) Přijdete na víkend při nejbližším možném opakování tématu v místě, kde studujete.

b) Přijedete na nejbližší termín stejného víkendu do druhého města, kde výuka probíhá (tedy z Č. Budějovic do Prahy a naopak).

c) Víkend někomu věnujete a nahlásíte jméno člověka, který místo vás přijde.

U praktických (prožitkových) seminářů jsou výše uvedené možnosti pouze v případech, kdy je ve třídě volné místo!!!

________________________________________________________________________________________________________________

Probíhají na škole závěrečné zkoušky?

V TILII se žádné závěrečné testy nedělají. Pokud dospělí lidé investují ve svém volnu svůj čas, energii i peníze do návštěvy školy, tak mají o probíraná témata opravdový zájem. Zájem je skvělý motivátor získávání nových zkušeností, znalostí, i informací..... v krátkodobé paměti dokáže skoro každý udržet mnoho různých informací, ale pokud je prakticky nepoužívá, za pár měsíců si pamatuje jen velmi málo.... zkouška jako taková tedy není důkazem, že něčemu skutečně rozumíte.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Plánujete otevření školy v dalších městech nebo rozšíření o další obory?

Není to pravděpodobné. V TILII jednoznačně preferujeme kvalitu před kvantitou. Kromě seminářů a kurzů v rámci běžného studijního programu se můžete hlásit na doplňkové semináře nebo pobytové akce (Škola intuice, Síla ženy - pobyt s objevováním našich jedinečných darů a možností jejich rozvoje, Gemmoterapie - medicína pupenů, Hlasový workshop Idy Kelarové). Nabídka je tak velmi pestrá.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

S přítelem uvažujeme o založení rodiny. Mohu studium na rok přerušit?

Narození miminka je největším darem. Pokud vás tato radostná událost potká, je nejvýhodnější čas investovat právě doma ve vaší rodině. Těhotenství je přirozený proces a na škole bude jistě studovat časem mnoho maminek, takže s touto situací počítáme. Studium můžete přerušit na 1 nebo 2 roky. Všechny maminky (i ty nastávající) jsou v TILII srdečně vítány!